Росія і Норвегія домовилися квоти Баренцева моря

21/10/2016

Остання угода між Росією і Норвегією в Баренцевому морі квот донних відзначає сорок років спільної роботи з управління ресурсами в регіоні

Дві країни підписали вчора угоду про вступ тріски квоти 890,000 тонн для Баренцева моря, що дає Норвегію квоту в розмірі близько 400 000 тон, згідно із заявою уряду Норвегії.

“Це унікальне співробітництво з управління основними рибних ресурсів в Баренцевому морі. Угода гарантує, що стійке збір цих ресурсів як і раніше. Відповідно до змінених правил управління, тріски, пікші і мойви досі добре піклуються “, сказав міністр рибальства Пер Сандберг.

Відповідно до останнього угодою, Норвегія і Росія домовилися про квот на тріску, пікшу, мойву, палтуса і морського окуня глибокої, доступ до риби для сніжним крабом і умов рибальства дослідницької діяльності в зонах один одного.

запаси тріски і раніше на високому рівні. Відповідно до правила управління, загальна квота на тріску на 2017 рік була встановлена ​​на рівні 890,000 тонн.

Квота тріски розподіляється між Норвегією, Росією і третіми країнами за тією ж схемою, що і в попередні роки. квоти Норвегії на 2017 рік буде 399,523 тонн, в тому числі 21000 тонн прибережній тріски і 7000 тонн для дослідження.

Пікші квота встановлюється в розмірі 233000 тонн на 2017 рік, відповідно до правил управління. Норвезька пікші квота буде 113,564 тонн, що включає в себе науково-дослідну квоту.

Відповідно до правила управління було прийнято рішення не встановлювати мойви TAC на 2017 рік.

Загальна квота на палтуса в 2017 році становить 24000 тонн. Це збільшення 2000 тонн протягом 2016 року квоти.

Глибоководного окуня квота встановлюється в розмірі 30000 тонн на 2017 рік.

Норвегія і Росія підтвердили взаємний доступ до одна одній риболовних суден для рибного лову крабів снігу на норвезькому і російському континентальному шельфі в лазівку для решти 2016 року.

Рибальства Угода також містить технічні регламенти для промислових операцій, контролю та досліджень. Існує велика наукова співпраця між Росією і Норвегією про живих морських ресурсів і екосистеми в Баренцевому морі, і сторони домовилися про спільну російсько-норвезької програми досліджень на 2017 рік.

Після тривалого обговорення обидві сторони погодилися умови для здійснення рибальства в науково-дослідних експедицій зон один одного. Це дає надію на те, що ситуація може бути врегульована відповідно до якого не вистачає дозволів на норвезьких науково-дослідницької діяльності в російських водах.

Джерело: http://www.worldfishing.net/news101/industry-news/norway-and-russia-agree-barents-sea-quotas

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Напишіть відгук

wpDiscuz